Nieuws > Algemeen > OS met Jochem Uytdehage

OS met Jochem Uytdehage

Wat een fantastische dag hadden we vandaag. Vanmorgen kwam eerst Jochem Uytdehaage langs. Hij nam zijn gouden medaille, gewonnen tijdens de olympische spelen va...n 2002 mee. (hij won daarnaast nog een keer goud en een zilveren medaille). Alle leerlingen mochten hem vragen stellen. En wat hebben de leerlingen daar goed over nagedacht. Vragen als kunt u ook skiën?, ging u na het VO eerst studeren of ging u alleen schaatsen?, waarom is schaatsen zo belangrijk voor u?, waar bent u geboren?, waar ging u schaatsen?. Ook mochten we de gouden medaille zien een aanraken. Een heel zware medaille. Nadat de peuters van villa Kriskras waren gearriveerd, kwamen alle groepen met hun teamvlag op en stak Jochem ons olympisch vuur aan. Onze spelen waren geopend. Alle groepen gingen langs verschillende sporten bobsleeën, skiën, curling, biatlon, shorttrack, ijshockey en slalom. Er werd nog ringwerpen gedaan met de olympische ringen en de wedstrijdbaan opgebouwd. Na alle spelen kregen de kinderen een olympisch diploma met een handtekening van Jochem erop. Aan het eind van een sportieve ochtend aten alle sporters nog een lekker bord pasta met salade, want sporten hebben veel koolhydraten nodig om goed te sporten.