Nieuws > Onderbouw > Uit de kunst

Uit de kunst

In de groepen 1-2-3-4 wordt hard gewerkt aan het thema kunst. Zo zijn de leerlingen onder andere bezig met bouwkunst, knipkunst en schilderkunst. Afgelopen maandag werd er door groep 1-2 een pyjama geverfd voor Vincent van Gogh. De leerlingen van groep 3-4 maakten een schilderwerk in de stijl van Vincent van Gogh. Vincent van Gogh schilderde veel mensen die vroeger op het land aan het werk waren. Vragen hierbij waren:  Hoe ziet hun houding eruit en hoe verf je dat? Alle leerlingen waren deze week druk met het maken van een zandschilderij nadat ze eerst zagen  hoe een zandtovenaar dit doet. Vanaf volgende week kunnen ze in de poppenhoek iets leuks van kosteloos materiaal maken en dit verkopen in de themahoek, het museum.  Ook staan nog een salamander maken van papier-maché, de Mona Lisa en Mondriaan op het programma. Voor wie dit moois wil aanschouwen: de kunstwerken hangen in de gang en in de klas van de onderbouw.