Nieuws > Onderbouw > Ridders en prinsessen

Ridders en prinsessen

Wie de afgelopen weken binnen kwam in de onderbouw moest eerst over de ophaalbrug. Er werd gewerkt  het thema ridders en prinsessen. Er zijn daarom veel dingen van een kasteel terug te vinden in groep 1 en 2. Zo leren de kinderen de volgende dingen, doen ze de volgende activiteiten:

*met een stappenplan een kasteel tekenen,

*kastelen nabouwen in de bouwhoek,

*op de koffie gaan bij de koning en

*een ridderschild ontwerpen met verf

*lezen onder een prinsessenklamboe een boek in de  boekenhoek

*luisteren naar een ridderlied

*zingen van de prinses in het land van Barrelie Warrelie Woen

*een spel op de computer spelen om schilden

compleet te maken

*van wc-rollen een rollenpaleis maken

Naast alle nieuwe woorden in het Nederlands leerden de leerlingen ook nog Engelse woorden: king, queen, prince, princess, knigt, castle, sword, shield en crown. In het Engels gingen de kinderen op zoek naar "the crown". Ze vonden deze ‘on the chair, under the table, on the computer, arround the plant en in the three’. Jammer genoeg is dit leuke thema na vandaag weer voorbij. Wat hebben ze met veel plezier aan dit thema gewerkt!