Nieuws > Bovenbouw > Ontbijt bij de burgemeester

Ontbijt bij de burgemeester

Op 8 november hebben de leerlingen uit de bovenbouw het Schoolontbijt bij de burgemeester gegeten. De bovenbouw ging op de fiets naar het Gemeentehuis, de onderbouw ging met auto’s. Sommige kinderen vonden het heel spannend. Er stond veel gezond eten op de tafel. Er waren ook extra boodschappen gedaan: halal kipfilet, kaas en chocoladehagelslag. De burgemeester vertelde over zichzelf en zijn gezin. Hij stelde ons ook vragen, bijvoorbeeld over gezonde voeding. Wij mochten ook vragen stellen aan hem. De burgemeester heeft ook € 250,- gegeven aan de Stichting Kinderpostzegels, daar zijn ze vast heel blij mee!

Na het ontbijt hebben de kinderen de Raadszaal gezien. In deze zaal vergadert de gemeenteraad. Tot slot hebben de kinderen een mooi trommeltje voor hun fruit/groentetussendoortje gekregen. We hopen natuurlijk dat die leuk gekleurde kleine bakjes gebruikt gaan worden! Veel kinderen vonden dit bezoek en ontbijtje erg leuk. De kinderen hebben een compliment gekregen van de burgemeester:  ze hebben zich keurig en rustig gedragen, het was een prettig bezoekje (en dat hebben ze ook wel eens anders meegemaakt). Goed gedaan, dus!