De Perfecte Afwerking: Tips en Technieken voor Strakke Muren

Elly Visser


10 May 2023

De Perfecte Afwerking: Tips en Technieken voor Strakke Muren

Als je een nieuwe woning betrekt of een verbouwing uitvoert, kan het zijn dat je te maken krijgt met gipsplaten die nog afgewerkt moeten worden.

Ook kan het voorkomen dat je muren wil egaliseren zonder deze te stucen. In deze blog bespreken we hoe je gipsplaten kunt afwerken voor een behangklare nieuwbouw en hoe je muren kunt egaliseren zonder deze te stucen.

Gipsplaten afwerken

Voordat je gipsplaten gaat behangen is het belangrijk om ze eerst goed af te werken. Dit zorgt voor een gladde en vlakke ondergrond en voorkomt dat het behang gaat scheuren of loslaten.

Je kunt gipsplaten afwerken zonder stucen op verschillende manieren worden gedaan:

Voegen vullen met plamuur

De voegen tussen de gipsplaten worden gevuld met plamuur. Dit zorgt voor een egale ondergrond. Breng de plamuur aan met een plamuurmes en strijk het glad. Laat de plamuur goed drogen voordat je gaat schuren.

Voegen afwerken met voegenvuller

Je kunt er ook voor kiezen om de voegen tussen de gipsplaten af te werken met voegenvuller. Dit is een kant-en-klaar product dat je gemakkelijk met een spatel aan kunt brengen. Het voordeel van voegenvuller is dat het sneller droogt dan plamuur.

Gaasband aanbrengen

Om te voorkomen dat de voegen tussen de gipsplaten gaan scheuren, kun je gaasband aanbrengen. Plak het gaasband over de voeg heen en breng vervolgens plamuur of voegenvuller aan.

Muur egaliseren zonder te stucen: Als je muren wilt egaliseren zonder deze te stucen, zijn er verschillende mogelijkheden:

Egaliserende muurverf

Een veelgebruikte methode om muren te egaliseren zonder te stucen is met egaliserende muurverf. Dit is een verf die zorgt voor een egale ondergrond. Breng de verf aan met een roller en laat het goed drogen.

Glasweefselbehang

Een andere manier om muren te egaliseren is met glasweefselbehang. Dit behang is verkrijgbaar in verschillende structuren en zorgt voor een egale ondergrond. Het behang wordt aangebracht met behanglijm.

Renovliesbehang

Renovliesbehang is vergelijkbaar met glasweefselbehang, maar heeft een fijnere structuur. Het biedt een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor het bekleden van muren en biedt een modern en stijlvol uiterlijk.

De afwerking van de muur

Het afwerken van gipsplaten en het egaliseren van muren zonder te stucen kan op verschillende manieren worden gedaan. Dit moet je weten over behangklaar nieuwbouw.

Door het volgen van deze tips kun je zorgen voor een professioneel en kwalitatief resultaat. Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden of als je niet de tijd hebt om zelf aan de slag te gaan, kan het inhuren van een

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment